Wil jij de volgende stap maken, kies jij het ruimere sop? Zou je wel eens 2 kilometer willen planeren, beter leren gijpen, trapeze -en voetband varen, lekker spelen met de elementen? Dan is deze opleiding echt wat voor jou!

Voorwaarde is wel dat je het CWO 2 diploma hebt gehaald, op dat vaarniveau zit of iets daarboven en je in bezit bent van eigen surfmateriaal.

Het doel van deze opleiding is om je over de drempel te helpen van het zelfstandig gaan surfen met de mogelijkheid tot het behalen van een diploma CWO gevorderd. Maar ook om je vaardigheidsniveau te vergroten, met name wat betreft het leren planeren en het in de trapeze- en voetbanden varen. Zeil- en board beheersing, koersen varen in planee en de waterstart zijn onderdelen die  aan bod kunnen komen. Alles op zijn tijd en op jouw niveau afgestemd.

De praktijkdagen zullen vooral plaatsvinden op groot water vanaf 15 knopen wind en op veilige surfspots waar je voor een groot gedeelte ook kunt staan. De opleiding wordt a.d.h.v. ervaringen uit 2022 en 2023 aangepast, er wordt meer zelfstandigheid in leren op eigen leercurve verwacht, zal er voor cursisten een digitale leeromgeving worden aangeboden met informatie / oefeningen en opdrachten. Tevens wordt er verwacht dat cursisten voorafgaande aan de praktijkdag zich theoretisch verdiept op het onderdeel wat hij / zij wilt leren.  Naast de praktijkdagen op groot water vinden er tijdens het zondag surfen 2 lesmiddagen op Berkendonk plaats. Ook zullen er begeleidingsgesprekken plaatsvinden om je leercurve te borgen. Voor het behalen van het certificaat wordt er van je verwacht dat je naast de praktijk nog meer theoretische kennis opdoet zoals bijv. materiaal kennis, koppels en krachten en meteorologie. Lesonderwerpen kunnen worden aangepast aan de behoefte van de cursisten. 

De opleidingsdata staan hieronder en zijn ook terug te vinden op de agenda van 2024. Op 27-2 en 26-3 volgt er een informatieavond,  vind er een nul meting plaats en wordt er uitleg gegeven over het Leertakenboek en de digitale leeromgeving. Het lesmateriaal wordt digitaal aangeboden. Tevens is het van belang dat je een eigen map aanmaakt en deze deelt met de opleider ter begeleiding en registratie van je leer curve. Tijdens de cursus wordt er een WhatsApp groep aangemaakt voor de communicatie en om afspraken te maken.

De exacte locatie voor de praktijk lessen op groot water wordt, i.v.m. de windverwachting en richting op de vrijdag ervoor  bepaald.  Lesdagen worden niet meer geschoven bij onvoldoende wind, uit verleden is gebleken dat dit geen succes was.
- 10.45 Uur worden cursisten ingedeeld en onderwerpen bepaald, er wordt verwacht dat je vaarklaar bent.
- 11.00 Uur start het 1e instructie moment.
- 12.30 Uur wordt er gezamenlijk geluncht.
- 13.00 Uur vindt het 2e instructie moment plaats.
- 15.00 Uur wordt de lesdag afgesloten met een evaluatie. Hierna is het nog mogelijk om vrij te surfen.

Kosten opleiding windsurfen gevorderd 2024

1e jaar cursist

€100,-

2e jaar cursist

€75,-

3e jaar (of langer) cursist

€50,-

Heb jij interesse en wil je meedoen neem dan contact op met Sipke of Marcel.

Overzicht praktijkdagen 2024.

Dinsdag

27 feb

Berkendonk

Avond

Dinsdag

26 maart

Berkendonk

Avond

Zaterdag

6 april

Groot water

Praktijk dag

Zaterdag

4 mei

Groot water

Praktijk dag

Zaterdag

18 mei

Groot water

Praktijk dag

Zondag

2 juni

Berkendonk

Praktijk middag

Zaterdag

8 juni

Groot water

Praktijk dag

Zondag

30 juni

Berkendonk

Praktijk middag

Zaterdag

24 aug

Groot water

Praktijk dag

Zaterdag

7 sept

Groot water

Praktijk dag

Zaterdag

12 okt

Groot water

Praktijk dag

Dinsdag

12 nov

Berkendonk

Avond

Wie hebben zich aangemeld:

Ton
Gerrie
Harry
Helga
Michael
Anoek
Hilde
Kevin
Jeroen
Jack
Mauro
Toon
Niels
Ellen
Susan
Nathalie C
Tineke
Anouk
Mariza
Jacomijn

Opleiding windsurfen gevorderd 2024

Eén gedachte over “Opleiding windsurfen gevorderd 2024

  • december 8, 2023 om 09:51
    Permalink

    Ja, ik doe graag weer mee! Was leerzaam en vooral er leuk en motiverend. Bovendien heb ik doelstellingen die bijgesteld zijn. It giet Oan! Ton achter me laten in de GPS cup! 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *