Wil jij de volgende stap maken? Kies jij het ruimere sop? 2 kilometer planeren, maar ook:  gijpen, trapeze / voetband varen,  spelen met de elementen. Dan is deze cursus echt wat voor jou!

Dit is voor jou interessant als je net je CWO 2 diploma hebt gehaald of op dat vaarnivo zit of iets daarboven.

Het doel van deze lessen is om je over de drempel te helpen met je vaardigheidsniveau naar met name planeren in de trapeze en voetbanden varen. We zien namelijk best wel vaak dat er leden zijn die na de CWO 2 in het niveau blijven hangen, niet verder komen en het plezier in het windsurfen dreigen te verliezen.

Voor de duidelijkheid het wordt geen volledige CWO 3 opleiding. De nadruk zal liggen op planeren, trapeze varen, voetbanden varen, zeil en board beheersing, koersen varen in plané, beach- en water start en alles op zijn tijd en op jouw nivo afgestemd. Dit ga je doen op je eigen materiaal aangezien het clubmateriaal niet erg geschikt is om te leren planeren.

De lessen zullen plaatsvinden voornamelijk op groot water vanaf 15 knopen op plaatsen die veilig zijn en waar je kunt staan. Mocht blijken dat je tijdens de lessen snel vorderingen maakt en de ambitie hebt om toch je CWO 3 te gaan doen dan kunnen wij jou daarin begeleiden. De lesdata zijn hieronder te vinden en zijn opgenomen in de evenementen kalender. Op 9 maart vindt er nog een informatieavond plaats. Het maximale aantal deelnemers is 16.

Voor de praktijk lessen op groot water wordt i.v.m. de windverwachting en richting de plaats en exacte locatie op de vrijdag ervoor  bepaald. Vanaf 11.00 uur wordt er verwacht dat je op de plaats van bestemming bent en vaarklaar bent om de les te volgen. (opgetuigd en omgekleed inclusief schoentjes en drijfvest). Rond 12.30 uur wordt er gezamenlijk geluncht, hierna is het mogelijk om nog te oefenen of vrij te surfen. Rond 15.00 uur wordt de lesdag afgesloten.

Naast de praktijkdagen organiseren we een aantal les avonden aan de Berkendonk. Hier zullen we een stuk de theorie behandelen en doen we begeleidingsgesprekken. Het is belangrijk dat je ook deze avonden kan deelnemen. Thema’s kunnen worden aangepast aan de weersomstandigheden.

De kosten voor deze lessen bedragen €100,- Het CWO 3 lesmateriaal wordt digitaal aangeboden. Tijdens de informatie avond wordt er een WhatsApp groep aangemaakt voor de communicatie.

Heb jij interesse en wil je meedoen neem dan contact op met Sipke  of Marcel.

Woensdag9 maartInfoavond “Les gevorderden”
Dinsdag5 aprilLesavond materialen
Zaterdag9 aprilLes gevorderden planeren
Zaterdag23 aprilLes gevorderden trapeze varen
Zaterdag7 meiLes gevorderden voetband varen
Dinsdag10 meiLesavond gijpen en overstag
Zaterdag14 meiLes gevorderden
Zondag15 meiLes gevorderden
Dinsdag17 meiLesavond low wind freestyle
Zaterdag11 juniLes gevorderden koersen
Zaterdag25 juniLes gevorderden waterstart
Zaterdag9 juliLes gevorderden gijpen

Wie hebben zich opgegeven:
Thure
Nathalie C
Iwan
Valerie
Kevin
Michael
Helga
Jeroen
Rijnoud
Lars
Jules
Jacomijn
Toon
Pietro
Anouk
Roxanne (onder voorbehoud)
Jack (onder voorbehoud)
Niels (R)
Harry (R)

WSB Lessen gevorderden 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *